Jeugd en senioren competitie

Bij Tios’51 kun je zowel bij de jeugd als senioren competitie spelen. Bij de jeugdcompetitie speel je in de NTTB, bij de seniorencompetitie kun je kiezen of je in de TTL en/of de NTTB competitie wilt spelen.

De TTL staat voor Tilburgse Tafeltennis Liga. Je speelt de wedstrijden in Tilburg en omgeving daardoor zijn de reisafstanden lekker kort. De wedstrijden speel je bij deze competitie altijd op een doordeweekse avond, heb je lekker vrij in het weekend 😉

De NTTB staat voor Nederlandse Tafeltennis Bond, dit is de officiële bond voor tafeltennis. Deze competities worden regionaal en -voor de hogere niveaus- landelijk georganiseerd. De reisafstanden zijn vaak groter dan bij de TTL en de wedstrijden vinden veelal plaats op vrijdagavond of op zaterdag.

Bij beide bonden bestaat het team uit minimaal 3 en maximaal 5 spelers/speelsters. Een competitiewedstrijd behelst 10 partijen, 9 enkelspelen en 1 dubbelspel, je speelt de wedstrijd altijd met een team van 3 personen. Op een avond speel je dus 3 enkels en 1 dubbelspel. Zit je in een team met meer dan 3 personen, dan speel je niet alle wedstrijden mee. Per jaar zijn er 2 competities: één in het najaar en één in het voorjaar. In beide seizoenen wordt er steeds weer om het kampioenschap gestreden. In bijna elke competitiepoule spelen 6 teams van verschillende verenigingen uit verschillende plaatsen.

De wedstrijden worden op 10 dagen, in onderlinge uit- en thuiswedstrijden gespeeld. Wordt jij volgend seizoen kampioen?!