Vertrouwenscontactpersoon

Tafeltennisvereniging TTV TIOS ’51 is een vereniging waar spelers, trainers, bestuursleden, vrijwilligers en fans met veel plezier met tafeltennis en met elkaar omgaan. We willen graag dat iedereen zich in onze vereniging thuis voelt. Onze vereniging wil een veilige plek zijn waar pesten, discriminatie, ruzies en ander ongewenst gedrag voorkomen wordt.

Ongewenst gedrag

Er kunnen zich situaties voordoen waarbij sprake is van ongewenst gedrag. In dat geval is het prettig en nodig dat in vertrouwen te kunnen bespreken. Onze vereniging heeft daarom een vertrouwenscontactpersoon aangesteld. Bij een vertrouwenscontactpersoon kun je terecht met vragen die je niet makkelijk stelt aan iemand binnen de vereniging. De vertrouwenscontactpersoon is onafhankelijk en heeft een geheimhoudingsplicht.

Welke situaties?

  • Pesten en gepest worden
  • Agressiviteit, bedreiging en/of machtsmisbruik
  • Discriminatie en het gevoel hebben dat je er door je sekse, huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort
  • Grensoverschrijdend gedrag (bijvoorbeeld: de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach of gedrag dat je als onprettig ervaart)
  • Grensoverschrijdend gedrag bij een ander (bijvoorbeeld: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft)
  • Zelf beschuldigd worden van zulk gedrag

Mocht je twijfelen dan adviseren we je om contact op te nemen.

Bij wie kan ik terecht?

De vertrouwenscontactpersoon van TTV TIOS ’51 is Anna Pijnenburg. Zij is bereikbaar via telefoon: 06-37129295 of email: vertrouwenspersoon@tios51.nl.

Mocht dat nodig zijn, dan is ook de Vertrouwenscontactpersoon van de NTTB beschikbaar.  Het is hier ook mogelijk om volledig anoniem melding te maken.