Competitie

Bij TIOS ’51 kunnen senioren competitie spelen in de TTL en/of de NTTB. Onze jeugdteams komen uit in de NTTB competitie.

TTL staat voor Tilburgse Tafeltennis Liga. Het is een zogenoemde ‘wilde’ bond die een competitie organiseert voor verenigingen in de regio Tilburg. Daardoor zijn de reisafstanden voor de betrokken verenigingen klein. Wedstrijden worden altijd op een doordeweekse avond gespeeld.

De NTTB (Nederlandse Tafeltennis Bond) is de officiële bond voor tafeltennis. Competities worden regionaal en -voor de hogere niveau’s- landelijk georganiseerd. De reisafstanden zijn in de regel groter dan bij de TTL. Wedstrijden vinden veelal plaats op vrijdagavond of op zaterdag.

Bij beide bonden bestaan de teams uit 3 spelers/speelsters. Een competitiewedstrijd behelst 10 partijen, 9 enkelspelen en 1 dubbelspel. Per jaar zijn er 2 competities: één in het najaar en één in het voorjaar, waarin steeds weer om het kampioenschap wordt gestreden. In bijna elke competitiepoule spelen 6 teams van verschillende verenigingen uit verschillende plaatsen. Die spelen op 10 dagen in onderlinge uit- en thuiswedstrijden een gehele competitie. Door de korte duur van de competities is het steeds weer spannend wie er kampioen wordt.